Livsstil og forbrug

Sådan er du med til at gøre julehandlen coronasikker

Følg disse seks råd under julehandlen, og vær med til at begrænse coronasmitte, lyder opfordringen fra erhvervsministeren og HK Handel.

Vi nærmer os julen med hastige skridt, og for mange betyder det også de sidste indkøb af gaver, pynt og julemad i løbet af næste uge. Det vil give ekstra travlhed i detailhandlen med flere mennesker, og derfor skal vi passe endnu bedre på os selv og hinanden, når vi skal i gang med årets sidste indkøb.

– Julehandlen er en travl og vigtig tid i detailhandlen, for det er nogle af de dage, hvor der bliver handlet allermest. Det gælder alt lige fra det lokale supermarked til storcentrene. Men det skal ske på en ansvarlig måde, for vi står i en situation med en ny og ukendt variant af corona. Derfor skal vi huske at leve op til anbefalingerne om at klare indkøbene alene, holde afstand og bruge håndsprit, hvis vi skal købe de sidste julegaver, eller have sikret juleanden inden den 24. december. Det er vigtigt, så vi kan holde så meget af dansk erhvervsliv i gang på en forsvarlig måde. Og så vil jeg opfordre alle til at give de ansatte i detailhandlen et ekstra smil med på vejen. De har gennem corona-tiden taget ansvar og taget de fornødne forholdsregler i forhold til at begrænse smittespredning – og de skal også være trygge, når slutspurten i julehandlen sætter ind, siger erhvervsminister Simon Kollerup

Både erhvervsministeren og formanden i HK Handel opfordrer til, at alle handlende følger nedenstående seks råd sammen med de gældende restriktioner i detailhandlen vedr. mundbind.

– Hvis vi alle sammen gør os umage for at gøre julehandlen så coronasikker som mulig, kan vi bidrage til, at både kunder og ansatte kan føle sig trygge i detailhandlen i den næste uges tid, så flere kan holde jul med deres familier uden corona som ubuden gæst, siger Mette Høgh, formand for HK Handel.

Følg disse seks råd og vær med til at gøre julehandlen coronasikker:

  1. Hvis du har symptomer på sygdom, så bliv hjemme
  2. Handl, når der er få i butikken
  3. Gå alene på indkøb, og lad børnene blive hjemme
  4. Vask hænder eller brug håndsprit, inden du går ind i butikken
  5. Host og nys i dit ærme
  6. Hold afstand til andre kunder og til personalet, når du henvender dig med spørgsmål

Kommentarer