Livsstil og forbrug

Børn fra hjem med alkohol- og stofmisbrug får opfyldt deres juleønsker

Leder af Barnets Blå Hus i Aalborg, Bettina Poulsen (t.v.), er glad for at Lidls medarbejdere har samlet julegaver ind. Fra højre ses Karoline Emilie Therkildsen og Maibritt Braukmann fra Lidls CSR-afdeling.

Julen er en tid, hvor man kan glæde andre. I år har børnene i Barnets Blå Hus, som er Blå Kors Danmarks støttetilbud til børn fra hjem med alkohol- og stofmisbrug samt deres familier, kunne få opfyldt deres ønsker. Det sker med hjælp fra medarbejderne i Lidl, som har indsamlet gaver til børnene.

Forestil dig et juletræ, hvor plastikkugler, kræmmerhuse og flettede julehjerter er byttet ud med personlige kort med ønsker fra børn i hele landet. 

Sådan har det set ud på dagligvarekæden Lidls kontorer den seneste måned, hvor grantræerne har bidraget til et større formål end bare at pynte i juletiden. 

Hvert et ønske på træerne kommer fra børn, der vokser op i familier, hvor for eksempel mor eller far drikker for meget eller har et stofmisbrug. Børnene får hjælp i Barnets Blå Hus, som drives af Blå Kors Danmark og er et tilbud om støtte og terapi til dem og deres familier.

Medarbejderne i Lidl har løbende taget kort ned fra træerne og vekslet dem om til indpakkede julegaver, som efterfølgende er blevet sendt afsted til børnene.

Et af stederne er i Barnets Blå Hus i Aalborg, hvor knap 30 børn kan se frem til en ekstra julegave, som de har ønsket sig til jul:

”Det er utrolig dejligt at mærke en interesse for de børn, der kommer i Barnets Blå Hus. At få en gave, som man har ønsket sig, er helt fantastisk. Det er en stor fornøjelse at få lov at dele gaverne ud og se glæden i deres ansigter. Tak til alle Lidls medarbejdere for deres generøse omsorg i denne juletid”, siger Bettina Poulsen, som er leder af Barnets Blå Hus i Aalborg. 

Gaver skaber glæde for alle

Omkring 170 ønsker er blevet opfyldt af Lidls medarbejdere, og gaverne gives til børn i Aalborg, Frederikshavn, Aars, Svendborg, Slagelse, Rønne og på Læsø. Det er gaver, som tæller alt lige fra Gurli Gris-legetøj til diskokugler og sangbøger.

Hos dagligvarekæden Lidl er man glad for at kunne gøre en forskel i juletiden: 

“Igen i år skaber det stor glæde for vores medarbejdere i Lidl at kunne være med til at opfylde juleønsker fra udsatte børn og unge rundt omkring i Danmark. Jeg er stolt over, at vi i fællesskab har opfyldt 170 julegaveønsker, og glæder mig over at vi kan gøre en lille forskel for dem her i juletiden. Blå Kors og deres mange frivillige yder hver dag en fantastisk indsats, og sammen med resten af Lidl ønsker jeg dem alle en glædelig jul”, siger Jens Stratmann, som er adm. direktør i Lidl Danmark.

Udover gaver til børnene i Barnets Blå Hus har Lidl blandt andet også støttet Blå Kors Danmarks julehjælp og i december måned kan man købe kravlenisser i alle Lidls butikker, hvor pengene går ubeskåret til Blå Kors Danmarks arbejde med at hjælpe børn og voksne i udsatte livssituationer.

Kommentarer