Helsingør

Rådhuset i Helsingør fik besøg af små verdensstjerner

Foto: Helsingør Kommune

Special Kidz fra Helsingør Håndbold vil gerne til Færøerne i påsken. Helsingør Kommune har givet en håndsrækning

Special Kidz fra Helsingør Håndbold gæstede onsdag den 23. februar rådhuset for at modtage 2500 kr. i tilskud til deres kommende tur til Færøerne.

Holdet, der består af 25 børn og unge mellem 5 og 17 år med et udviklingshandicap, spiller i LykkeLigaen, som er et nationalt håndboldfællesskab for børn med udviklingshandicaps og deres familier. Lige nu spiller ca. 50 hold fra hele landet i LykkeLigaen.

En pænt stor check

Stemningen var i top i byrådssalen, hvor 13 af spillerne var mødt op sammen med træner Louise Ahlmann Iversen for at modtage en ’stor check’ fra borgmester Benedikte Kiær.

Holdet tager turen til Færøerne i påsken for at udbrede kendskabet til Lykkeligaen, hvor de selv spiller. Men også for at børnene skal få en oplevelse de sendt vil glemme.

– En del af hele projektet omkring Special Kidz og LykkeLigaen er netop, at give børnene nogle oplevelser, som andre børn ikke får. De skal føle sig som verdensstjerner. De skal nok møde modgang i deres liv, så der skal bare fyldes på med gode og særlige oplevelser. Ligesom det at møde borgmesteren her i dag også er noget særligt, siger Louise Ahlmann Iversen, der er initiativtager og træner for Special Kidz – og mor til 11-årige Filippa, der spiller på holdet.

Rørende opbakning

Alle forældre bakker op om turen, fortæller Louise Ahlmann Iversen. Men det er ikke alle, der har mulighed for at betale de 8-10.000 kr, som hun vurderer det vil koste familierne at sende et barn og en forælder afsted.

Vi er glæder os over, at kommune og flere andre, både private og virksomheder, har støttet turen økonomisk. Det er meget rørende faktisk, siger Louise Ahlmann Iversen.

Målet er, at alle spillere og deres familier skal have et tilskud til turen – samt at kunne give en ekstra håndsrækning til dem, der er særligt økonomisk klemte.

Kommentarer