Hornbæk

Plejehjemmet Hornbækhave slår dørene op

Beboerne er netop flyttet ind på det nye Hornbækhave – forud var der åbent hus for rigtig mange interesserede.

Beboerne fra plejehjemmet Bøgehøjgård i Hornbæk har netop taget deres nye hjem i besiddelse. Den 3. og 4. november er 52 beboere rykket ind i de lyse, moderne boliger på Hornbækhave.

Ugen før, torsdag den 28. oktober, var der inviteret til åbent hus for alle med lyst til at se det nye plejehjem. Den invitation tog rigtig mange mennesker imod.

Det nye plejehjem har en arkitektur, som understøtter hjemlighed, trivsel og bevægelse for beboerne. Plejehjemmet består af tre gårdhavehuse, der omslutter hver sin indre gårdhave. 

Derudover rummer plejehjemmet træningshus, wellness, café, møderum og aktivitets- og multirum.

– Fra Helsingør Kommunes side glæder vi os meget over, at det nu er tid til, at beboere og medarbejdere kan rykke ind i nye rammer i Hornbækhave. Der er ingen tvivl om, at det bliver et løft af kvaliteten for de mange mennesker, der kommer til at bo og færdes i huset i hverdagen. Alle har ventet tålmodigt – nu er det endelig tid til at slå dørene op, siger Mette Lene Jensen, formand for Omsorgs- og Sundhedsudvalget.

Godt i mål

Helsingør Kommune og OK-Fonden ejer plejehjemmet sammen, og også administrerende direktør i OK-Fonden, Ulrik Ahrendt-Jensen, glæder sig over, at det nye plejehjem står færdigt:

– Beboerne, de pårørende, medarbejderne og lokalsamfundet har interesseret og tålmodigt fulgt processen, og det er en stor glæde, at vi nu er kommet godt i mål med byggeriet. Livet skal leves – hele livet, siger vi i OK-Fonden, og vores byggerier bliver skabt til netop det. Vi er stolte af resultatet og glæder os sammen med beboerne og medarbejderne til, at huset bliver taget i brug, siger han.

Fakta om Hornbækhave

• Plejehjem på Halfdan Rasmussens Vej 1-3 i Hornbæk med 51 boliger, fordelt på 47 almindelige plejeboliger, en ægtepar-bolig og tre aflastningsboliger. Boligerne er på 42-45 kvadratmeter.

• Boligerne er delt i mindre enheder, som får egen spisestue og et anretterkøkken, ligesom der er tv-stue og opholdsstue. Maden laves i et stort produktionskøkken i stueetagen.

• Plejehjemmet erstatter det nedslidte Bøgehøjgård og er ejet af Helsingør Kommune i samarbejde med OK-Fonden. Plejehjemmet er på i alt 5.559 kvadratmeter.

• Bebyggelsen opføres som tre sammenhængende bygninger, med hver sin gårdhave. Bygningen nærmest den nye rundkørsel er centerbygningen i én etage, derefter kommer de to boligfløje i to etager.

• Plejehjemmet får et center med café, bibliotek, aktivitetsrum, frisør, fodpleje og tandpleje. Der er sågar et handicapvenligt spabad. Centret vil tillige være åbent for udefra kommende pensionister til fx foredrag, læseklub og bridgeklub.

• Fokuspunkterne for det nye plejehjem er hjemlighed og trivsel, kvalitet og arkitektur samt selvbestemmelse og bevægelse for beboerne.

Kommentarer