Navnenyt

Pia Lund Jeppesen er ny næstformand for HK Kommunal

En glad Pia Lund Jeppesen efter valgresultatet var klart på kongressen. Foto: Michael Drost-Hansen.

55-årige Pia Lund Jeppesen fra Hovedstaden er valgt til ny næstformand for 46.000 HK’ere i kommuner og regioner.

Lægesekretærer, jobkonsulenter, sagsbehandlere, klinikassistenter og andre HK’ere i kommuner og regioner har fået ny næstformand. Et overvældende flertal af de 318 delegerede på HK Kommunals ekstraordinære kongres har netop valgt faglig konsulent i HK Kommunal Hovedstaden, Pia Lund Jeppesen (55), til posten.

HK Kommunals nye næstformand, der lige siden sin elevtid i midten af 80’erne har arbejdet i HK’s kommunale sektor i en stort set ubrudt karriere, vandt i et kampvalg over Jana Nelth Drejer fra Roskilde Kommune.

Sammen med formand, Lene Roed, udgør Pia Lund Jeppesen fra i dag og frem til næste ordinære kongres i 2024 formandskabet for HK Kommunals 46.000 medlemmer. Pia Lund Jeppesen afløser Mads Samsing, der i oktober blev valgt til ny næstformand for det samlede HK Danmark. 

Den nyvalgte næstformand er både stolt og ydmyg over valget.

– Jeg er taknemlig og overvældet over den tillid, mine kolleger har vist mig. Den tillid vil jeg i den grad bestræbe mig på at honorere, siger Pia Lund Jeppesen.

Hun har som sin ambition at styrke HK Kommunal som en nærværende fagforening, der løbende fokuserer på medlemmernes værdi, fagligheder og placering på fremtidens arbejdsmarked.

– Det handler ikke mindst om, at vi som HK’ere hele tiden udvikler vores kompetencer. Der er brug for bundsolide HK’ere, der også om to og fem år mestrer en bred vifte af fagligheder. Det gælder særligt i forhold til den hastigt accelererende digitalisering og brugen af kunstig intelligens i sagsbehandlingen, lyder det fra Pia Lund Jeppesen.

Fødekæden af velkvalificerede HK’ere skal ifølge Pia Lund Jeppesen i det hele taget sikres, så HK’erne som faggruppe i højere grad bliver det naturlige valg, når arbejdsgiverne i kommuner og regioner skal have besat nye, administrative stillinger.

HK’ernes arbejdsmiljø er også blandt den nye næstformands allerhøjest prioriterede mærkesager. 

– Især det psykiske arbejdsmiljø er vanvittigt vigtigt. Der er for mange af vores medlemmer, der simpelthen bliver syge af uklare krav og mangel på instruktion. Jeg har set nogle blive så syge, at man kan være i tvivl, om de nogensinde bliver sig selv igen. Det er helt uacceptabelt, siger Pia Lund Jeppesen.

Tillidsrepræsentanter, medlemmer og afdelinger skal ifølge Pia Lund Jeppesen have nogle faglige og politiske rammer, der kan sikre flest muligt et godt og udviklende arbejdsliv

Kommentarer