Kultur

Kulturværftet afholder finaleevents på Popkorn Nordic 2023

Det er et stærkt ansøgerfelt af musikalsk talent, der tjekker ind hos talentprogrammet Popkorn Nordic 2023. Arkivfoto.

Med afsæt i det regionale spillested Kulturværftet har Popkorn Nordic godt fat i opkommende bands og artister, der søger talentprogrammets kompetenceudvikling og læringsforløb gennem netværk, coaching, seminardage og showcase-koncerter. Flere end 150 ansøgere fra hele Sjælland og Skåne har været med i ansøgerfeltet i 2023-udgaven af Popkorn Nordic.

Popkorn Nordic er et nordisk program for udvikling af upcoming artister og bands, der siden 2019 er udviklet i samarbejde mellem Kulturværftet (DK), The Tivoli (SE) og Studiefrämjandet (SE). Spillesteder i Region Skåne, Sjælland og Hovedstaden støtter op med sparring og fungerer som venues, når koncerterne afvikles over for en stort livepublikum i de kommende måneder.

Masser af musikalsk vækstlag i Norden

Popkorn Nordic er sat i verden for at udvikle de musikalske talenter, facilitere netværk på tværs af regionale grænser og landegrænser, skabe store liveoplevelser for et bredt publikum på Sjælland og i Skåne og være et springbræt videre for artister og bands i musikbranchen.

– Det musikalske vækstlag står utroligt stærkt i både Danmark og på nordisk plan. Det vidner bl.a. den store interesse fra nye generationer af bands, som søger Popkorn Nordic. Som arrangør af Popkorn Nordic glæder vi os over, at forløbet udveksler netværk på tværs af Øresund, og at deltagerne introduceres til kompetencer, der udvikler deres musikalske engagement. I år kommer der igen fokus på læringen, hvor de udvalgte bands deltager i webinarer, coaching, paneler og seminardage med fokus på branchekendskab og branchenetværk, udtaler Søs Krogh Vikkelsøe, leder af Kulturværftet.

Et musikalsk aftryk

Et panel af musikbranchefolk har håndplukket 20 lovende navne til fire spændende indledende koncert runder. Af de 20 acts er 8 udelukkende med kvindelig besætning. Alle genrer er repræsenteret – fra hiphop, pop, hardrock, postpunk, indie, punk og garage.

– Det brede felt af artister og genrer, der er repræsenteret, vidner om en enorm spilleglæde og musikalsk kreativitet i Danmark såvel som i Sverige. Det er en stor glæde at se, at flere de deltagere, der tidligere har været med i forløbet, til stadighed sætter sig aftryk nationalt og internationalt på både livescener og radioflader, udtaler projektleder på Popkorn Nordic, Dorte Hartman, fra Kulturværftet.

De indledende runder er i disse dage i gang på Gimle, Roskilde, Slagelse Musikhus, Stars, Vordingborg og Richter, Gladsaxe. Forude venter kvartfinalerne i oktober og november på spillestedet Stengade og Loppen i København. Semifinaler og finale afholdes senere på året på Kulturværftet i Helsingborg og The Tivoli i Helsingborg.

Kommentarer