Jens-Ole Andersen er ny formand for Seniorrådet
Det 74-årige tidligere byrådsmedlem er klar til fire år som formand for Seniorrådet – bindeleddet mellem kommunen og borgere over 60 år.
Efter et udramatisk kampvalg kunne Jens-Ole Andersen fra Hornbæk den 14. januar sætte sig i formandsstolen i Seniorrådet. Kun en enkelt stemme adskilte Jens-Ole Andersen fra den anden formandskandidat, Pernille Hermann. De er begge nyvalgte medlemmer af Seniorrådet.
Jens-Ole Andersen glæder sig til at komme i gang med arbejdet i Seniorrådet, som samlet set har meget erfaring på ældreområdet. Det tæller bl.a. en tidligere social- og sundhedsassistent, og flere medlemmer arbejder frivilligt, bl.a. for Ældre Sagen.
Det er muligheden for at gøre en indsats for sine medborgere, der har drevet Jens-Ole Andersen til at stille op til Seniorrådet. Som tidligere byrådsmedlem gennem 12 år og pensioneret advokat mener han, at han har noget at byde ind med.
– Jeg håber, at jeg kan drage nytte af mine erfaringer fra 12 års byrådsarbejde. Jeg ved, hvordan forretningsgangene i kommunen er, siger han:
– Jeg vil bestræbe mig på, at Seniorrådet bliver hørt – og bliver en konstruktiv samarbejdspartner for byrådet. Det vil være rart, hvis vi kan være på forkant og ikke kun tage stilling til initiativer fra byrådet, men også selv udvikle ideer og komme med input på baggrund af de signaler, vi samler op i lokalområdet.
Repræsenterer bredt segment
For Jens-Ole Andersen er den absolutte kerneopgave og det allervigtigste, at plejecentre og hjemmepleje fungerer bedst muligt. Men han er opmærksom på, at Seniorrådet repræsenterer et meget bredt segment på ca. 20.000 +60-årige borgere inden for kommunegrænsen.
– Det er rigtig mange mennesker med forskellige interesser: Fra de 60-årige, der er sunde og raske, til de ældre, som er begyndt at skrante. For mig er det vigtigt, at vi arbejder for at styrke folks sundhed, også med gode kommunale tilbud. Der er en meget lang fase af ældrelivet, før vi havner på plejehjem eller har brug for hjemmehjælp. Med forebyggelse kan vi udskyde tidspunktet, hvor folk bliver svagelige.
Med til et rigt og aktivt seniorliv hører også gode muligheder for at komme rundt med offentlig transport.
– Seniorrådet skal arbejde for, at busruterne bliver planlagt så hensigtsmæssigt som muligt. Samtidig skal vi forsøge at overtale kommunen til at bygge flere seniorboliger. Mange ældre vil gerne skifte det store hus ud med noget mindre, men har svært ved at finde en passende mindre bolig, siger Jens-Ole Andersen.
Lokale ældreklubber
Og så er der kulturområdet. Det er vigtigt med righoldige tilbud, fx på bibliotekerne, men også lokale ældreklubber.
– Vi har allerede mange gode tilbud, men der må gerne komme endnu flere. Mange ældre har masser af fritid, og det er vigtigt, at man kan komme hjemmefra, siger han.
Jens-Ole Andersen mener, at det er vigtigt at skabe synlighed om Seniorrådet.
– Vi skal være så synlige som muligt. En mulighed kunne være, at vi fik vores egen hjemmeside. En anden, at vi får en mail-adresse, som folk kan skrive til med input og gode ideer. Der skal være let adgang til, at borgerne kan komme i kontakt med os.
Jens- Ole Andersen regner med, at det nye Seniorråds første møde går med en masse praktiske instrukser. Men derefter glæder han til at trække i arbejdstøjet.
– Den værdige ældrepleje er alfa og omega, og jeg glæder mig til at komme i gang med at snakke ældrepolitik. Der er nok at tage fat på, slutter han.
Fakta om Seniorrådet:
Seniorrådet skal høres i alle politiske sager, der vedrører ældreområdet. Derudover holder Seniorrådet fælles møder med Omsorgs- og Sundhedsudvalget fire gange om året.
Alle danske kommuner har et Seniorråd (i nogle kommuner hedder det Ældreråd).
Seniorrådet vælges for fire år ad gangen, og en ny periode er begyndt den 1. januar 2022.
Kommentarer