Samfund

Helsingør Kommune og Team Danmark fornyer aftale

Helsingør Kommune og Team Danmark er enige om at forlænge samarbejdet for de næste fire år. Sejsport bliver fremover også en del af samarbejdet.

Borgmester Benedikte Kiær og direktør for Team Danmark, Peter Fabrin, underskrev tirsdag morgen en ny fireårig samarbejdsaftale, som skal sikre talentudviklingen i Helsingør Kommune. Det er tredje gang aftalen fornyes.

Det skete på havnen i Snekkersten, da sejlsport med denne aftale føjes til listen over idrætsgrene, der indgår i samarbejdet.

Forlængelsen af aftalen glæder borgmester Benedikte Kiær:

”Helsingør har været Team Danmark Kommune siden 2014 – og vi har i dag unge mennesker, der både har en ungdomsuddannelse og som opnår super flotte sportsresultater. Og til de næste OL i 2024 og 2028 forventer vi at opleve atleter fra Helsingør Kommune. Med den nye aftale sætter vi i de kommende år særligt fokus på samarbejdet mellem uddannelserne i form af Idrætslinjen og Helsingør Eliteidræts Akademi, og vil arbejde for støtte op om støttefunktioner, bl.a. inden for fysioterapi, skadesforebyggelse, kost og ernæring og sportspsykologi, for at sikre udviklingen af det hele idrætstalent,” siger borgmester Benedikte Kiær. 

Team Danmarks direktør Peter Fabrin er også tilfreds med den nye aftale:

”Vi er meget stolte over samarbejdet med Helsingør Kommune. I gør et fantastisk arbejde for kommunens børn og unge, der gerne vil folde deres talent ud uden at gå på kompromis med deres uddannelse. Derfor er jeg meget stolt over at underskrive en ny aftale med Helsingør Kommune, som er en af de kommuner, vi i Team Danmark ofte fremhæver som et godt eksempel på stærkt talentarbejde,” siger direktør i Team Danmark Peter Fabrin.

Samarbejdsaftalen træder i kraft 1. januar 2022 og indbefatter følgende idrætsgrene:

  • Håndbold ved Helsingør Håndbold
  • Svømning ved Helsingør Svømmeklub
  • Fodbold ved FC Helsingør Talent
  • Atletik ved Helsingør Atletik
  • Tennis ved Helsingør Tennis Klub og Espergærde Tennis Klub
  • Golf ved Helsingør Golf Club
  • Sejlsport ved Snekkersten Skotterup Sejlklub i samarbejde med 6 sejlklubber

Kommentarer