Espergærde

Et skulderklap til Helsingørs skolepatruljer i den ’sureste uge’

Foto: Helsingør Kommune.

En uge om året tager lærere og ledelse skolepatruljernes tørn ved fodgængerovergangen

Hver morgen året rundt står de klar til at følge deres skolekammerater sikkert over vejen. Men i uge 5 får skolepatruljerne på kommunens skoler en hjælpende hånd af lærere og ledelse. Tjansen i ’den sureste uge’ er nemlig de voksnes.

På Borupgårdskolen under Skolerne i Snekkersten var skoleleder Mads Hasselgaard derfor på plads ved forgængerfeltet tirsdag morgen i uge 5.

Samtidig kiggede to betjente fra Nordsjællands Politi forbi med reflekser, slikkepinde og et stort ’GODT GÅET’ til de ca. 26 elever på 6. årgang, der udgør skolepatruljen dette skoleår.

Valdemar Theodor Skjoldager går i 6. klasse på Borupgårdskoen. Han meldte sig som skolepatrulje for at gøre en forskel for de yngre elever.

– Det er spændende og sjovt at være skolepatrulje – og så har jeg også noget at lave om morgenen, smiler Valdemar, der her står med gaverne fra Nordsjællands Politi.

Claus Bonde, der er en af de ansvarlige for skolepatruljen på Borupgårdskolen, er generelt meget imponeret over, hvor dedikerede børnene går til opgaven.

– Rigtig mange har meldt sig som skolepatrulje i år, så vi har faktisk været nødt til at arbejde med en fordeling over året. Eleverne er utrolig ansvarsbevidste og mødestabile – også i de kolde måneder. De dukker stort set altid op. Og hvis de sku’ blive syge, giver de besked eller finder selv en afløser, fortæller Claus Bonde.

Skolepatrulje-ordningen findes på Borupgårdskolen, Mørdrupskolen i Espergærde, Hornbækskole og Skolen i Bymidten.

Kommentarer