112

85-årig fra Espergærde blev snydt til at udlevere hævekort og koder

En 85-årig kvinde fra Espergærde blev mandag eftermiddag omkring klokken 15.30 snydt til at udlevere sit hævekort og pinkode. 

Kvinden blev ringet op af en mand, som fortalte, at han var fra Nordea og kunne se, at kvindens konto var ved at blive hacket. Manden overbeviste den 85-årige om at udlevere sin pinkode til ham og aftalte, at et bud ville komme ud og hente kvindens hævekort. Efterfølgende blev der hævet et større beløb fra kvindens konto. Manden, som hentede hævekortet, beskrives som 20-30 år, 175 cm høj, almindelig af bygning, brun i huden, sort kort hår, han talte dansk, var iført sort tøj med gule striber og et blåt mundbind. Forholdet blev anmeldt tirsdag klokken 13.26.

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at banker ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste virksomhed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende virksomhed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Kommentarer