112

Travl aften for politi, hjemmeværn og beredskaber i Nordsjælland

Stormen Malik væltede træer, oversvømmede veje og sendte lyskryds i sort flere steder i Nordsjælland.

Omkring 100 anmeldelser om væltede træer, flyvende tagsten, nedfaldne ledninger og oversvømmelse af flere veje gav lørdag aften og først på natten til søndag travlhed hos både Nordsjællands Politi, hjemmeværnet og de kommunale beredskaber.

Blandt hændelserne var en kvinde, som kørte ind i et væltet træ på Roskildevej i Ølstykke, og i Charlottenlund måtte en familie en tur til tjek på skadestuen efter et træ væltede ned i førstesalen af deres hus på Krathusvej. Der har ikke været nogen meldinger om alvorlig tilskadekomst.

Flere veje er spærret af enten væltede træer eller vand, og al unødig udkørsel frarådes. Hvis man på grund af et vigtigt, uopsætteligt ærinde er nødt til at køre ud, opfordres man til at køre forsigtigt og være ekstra opmærksom på vejenes farbarhed,

Desuden er beboerne i Kulhuse, Skyllebakke Havn, Over Dråby Strand og Tørslev Hage blevet opfordret til at være klar til at forlade deres hjem inden søndag formiddag klokken 10, hvor der forventes oversvømmelser som følge af den forhøjede vandstand. 

Nordsjællands Politi samt beredskaberne i de Nordsjællandske kommuner, Beredskabsstyrelsen, Akutberedskabet og Hjemmeværnet trådte lørdag eftermiddag sammen for at koordinere indsatsen i forbindelse med stormen og fortsatte natten igennem med at følge udviklingen i vejret og udbedre skaderne. 

Kommentarer