Samfund

Tillykke til otte nye bydelsmødre

Maria Mbalyowere (til venstre) og Hala Allababidi. Foto: Helsingør Kommune.

De nye bydelsmødre fik overrakt diplom og blomster af borgmester Benedikte Kiær.

Otte stolte og festligt klædte kvinder var torsdag den 6. januar inviteret i byrådssalen for at modtage blomster, diplom og et stort tillykke fra borgmesteren.

Kvinderne har de sidste fire måneder været på et uddannelsesforløb og kan nu kalde sig Bydelsmødre – en titel, der giver dem mulighed for at styrke, støtte og hjælpe andre kvinder i deres lokalområde.

På skemaet har været emner som familieliv, sundhed, ligestilling, seksualitet, demokrati, stat og kommune – men de har også lært forskellige metoder til at støtte andre fx hvordan man fører en god og konstruktiv samtale, bygger bro til samfundet og inviterer andre kvinder ind i fællesskaber.

Lykønskningen fra borgmesteren blev da også fulgt af netop en opfordring til at bruge de nye kompetencer til at bygge bro.

– Jeg håber, I vil være brobyggere til de mange muligheder, vi har i kommunen. Hjælp kvinder, mænd og unge med at finde de gode aktiviteter – hvad enten de vil dyrke motion, kigge på fugle, være frivillige i et kulturhus eller noget helt fjerde. Hjælp dem med at finde vej til ungdomsskolens tilbud eller til det gode samarbejde med dagtilbud og skole. I har mulighed for at tage nogle af de vanskelige snakke for I er frivillige og i øjenhøjde med de kvinder, I møder, sagde borgmester Benedikte Kiær i sin tale.

Og ifølge Maria Mbalyowere og Hala Allababidi, som også tog ordet i byrådssalen, er det netop det de nye bydelsmødre vil arbejde for.

– Vores vigtigste opgave er at bygge bro til fællesskabet for de grupper som ikke føler sig som en del af samfundet. For ingen skal stå alene. Vi har delt meget de sidste fire måneder, men især har vi delt et ønske om at styrke og hjælpe dem, der har det svært.

Hala Allababidi kom selv til Danmark fra Syrien for 8 år siden og bor i Vapnagaard med sin familie. Og hun er stolt af sin nye uddannelse.

– Jeg er stolt og glad, fordi jeg har lært så meget om demokrati og ligestilling. Og det er så vigtigt. Jeg har selv været ny i Danmark, og jeg kunne godt have brugt en bydelsmor at læne mig op af. Jeg ville ønske jeg havde lært alle de her ting for otte år siden, siger Hala Allababidi.

Bydelsmødre er en national indsats med 900 bydelsmødre over hele landet. I Helsingør Kommune er siden 2015 uddannet 18 bydelsmødre.

Kommentarer