Debat og politik

Farvel til parkeringsvagter – Velkommen til byværter

Af Michael Lagoni, Byrådsmedlem, Det Konservative Folkeparti

Hvad er det for et billede, vi giver af Helsingør, når man bliver jagtet af  parkeringsvagter, så snart man våger sig indenfor kommunegrænsen?

Hvad er det, vi byder borgerne, når vi sender parkeringsvagterne ud på de stille villaveje på jagt efter ulovligt parkerede biler? Er det i orden, at byens handlende skal købe ind i evig frygt for, om de nu fik sat p-skiven korrekt?

Selvfølgelig er det ikke det. Vi trænger til at vende det hele på hovedet. Vi skal omskole vores parkeringsvagter til byværter, hvis fornemste rolle bliver at servicere byens borgere, handlende og turister.

 

Færre bøder. Flere smil

Vi skal afskaffe bødekulturen og i stedet indføre en servicekultur. En kultur, hvor de nye byværter guider proaktivt i stedet for at straffe reaktivt. For bilisterne har stadig brug for at blive guidet. Men parkeringsvagterne skal ikke stå på spring bag et træ og vente på, at en bilist har parkeret ulovligt. De skal proaktivt hjælpe og guide bilisterne, så de parkerer korrekt. Og så skal de selvfølgelig uddele en bøde, hvis en bilist har parkeret til gene for andre.

Fra paragrafryttere til servicefolk

Når byværterne ikke skal bruge tid på at overvåge en halvtom parkeringsplads, får de frigivet en masse tid. Tid de skal bruge på at hjælpe og guide byens borgere og turister. De skal have smil på læben og sprede god karma. De skal byde velkommen, vise vej, svare på spørgsmål og hjælpe med at få byen til at se pæn og ordentlig ud. Og vi starter med at give dem en ny uniform, så de ikke ligner politibetjente.

Danmarks bedste by

Det er egentligt ganske simpelt. Hvis Helsingør skal være en attraktiv by at besøge og bo i, skal vi ikke starte med at skræmme dem væk. Vi skal i stedet skrue helt op for serviceniveauet og vise, at vi rent faktisk sætter pris på de mennesker, der vælger at besøge os.

Helsingør skal være kendt for at være byen, hvor man bliver taget imod med åbne arme og højt serviceniveau. Det giver godt nok ikke penge i bødekassen her og nu, men det vil betale sig på den lange bane. For lige som et dårligt renommé hurtigt rygtes, gør et godt renommé det samme.

Velkomme til de nye byværter…

Kommentarer