Navnenyt

Mød den nye udvalgsformand: Claus Christoffersen

Foto: Helsingør Kommune.

Claus Christoffersen vil gerne have os alle sammen til at bevæge os mere – mød den nye formand for Idræts- og Fritidsudvalget.

En ny byrådsperiode betyder nye udvalgsformænd, og 52-årige Claus Christoffersen har sat sig i stolen som formand for Idræts- og Fritidsudvalget. Vi har stillet ham seks spørgsmål. Artiklen er en del af en serie, hvor vi præsenterer alle de nye udvalgsformænd. Læs med og bliv klogere på Claus Christoffersen: 

Hvad er dine planer for idræts- og fritidsområdet? 

– Nogle af mine arbejdsopgaver er givet på forhånd. De handler om at styre de anlægsbyggerier, som er vedtaget af det tidligere byråd, i mål: Nyt ketsjercenter, ny svømmehal og ny skydehal.

– Derudover er jeg optaget af, at flere unge skal dyrke idræt, både organiseret og uorganiseret. Vi sidder alle sammen mere og mere ned, og vores kroppe er ikke så veltrænede, som de har været.

– Derfor er det så vigtigt at få folk med i idrætsforeninger. Samtidig er det rigtig fint, hvis vi bruger byrummet til at bevæge os. Derfor ligger det mig på sinde, at vi får udviklet byrummet, så folk får lyst til at bevæge sig i det, og jeg er glad for, at vi netop har besluttet at lave et streetmiljø ved Bølgen i Ålsgårde.

En sidste ting er, at vi skal se på brugen af vores kystarealer. Vi står over for en havneudvidelse i Hornbæk og en udvidelse af sejlsporten i Snekkersten. Samtidig skal vi gøre vores kyster endnu mere attraktive for vinterbadere. Alt sammen for at fremme bevægelse og fællesskab.

Hvorfor er du gået ind i lokalpolitik? 

– Jeg vil gerne gøre en forskel lokalt. I lokalpolitik kan man gøre en kæmpemæssig forskel, fordi man er så tæt på, hvor tingene sker. Man kan virkelig påvirke lokalmiljøet.

Jeg er i tæt kontakt med borgerne, både i Espergærde, hvor jeg bor, og i de øvrige dele af Helsingør Kommune. Jeg bliver tit stoppet på gaden, og folk kan godt være uenige med mig. Men folk er som regel mere afdæmpede, når man møder dem face-to-face, end de fx kan være i læserbreve i dagbladet og på Facebook.

Det er vigtigt for mig, at vi får bevaret vores bygningsarv, og jeg er glad for, at jeg i sidste byrådsperiode var med til at vedtage to bevarende lokalplaner, en for Espergærde og en for Hellebæk/Ålsgårde.

Et andet vigtigt punkt for mig er, at alle unge skal igennem folkeskolen på en god måde. Vi har brug for alle unge og må sørge for, at de får de rigtige kompetencer. Vi har ikke råd til at tabe hver 10. elev, som ikke kan komme videre på en ungdomsuddannelse.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, efter at du er trukket i arbejdstøjet? 

– Der er flere ting: Først og fremmest vil jeg lære de dygtige medarbejdere på idræts- og fritidsområdet at kende og sætte mig ind i de ting, de arbejder med.

Så er der hele spørgsmålet omkring vores stadion. FC Helsingør ligger godt placeret i 1. division og rykker formentlig op i superligaen. Men vores stadion er som bekendt kun til 1. division. Det skal vi finde en løsning på. Det er et område, der interesser mig meget, ikke mindst fordi jeg er tidligere formand for Kastrup Boldklub. 

– Der er ingen nemme løsninger, for vi har ikke penge i kommunekassen til at opgradere til superliga-stadion. Så vi må prøve at finde nogle eksterne folk, som vil være med til at finansiere det. 

Fanklubben er kommet med et forslag til en midlertidig udbygning af stadion, og det er jo positivt med en aktiv fanskare. Nu må vi se på, hvad der kan lade sig gøre.

FC Helsingør er jo byens hold, og det vil være trist, hvis Kronborgs drenge ikke kan spille på hjemmebane.

Det med stadion er noget, som interesserer langt de fleste borgere. Nogle går meget op i fodbold, mens andre synes, det er mange penge at bruge.

Jeg glæder mig over, at vi får en hybridbane til landsholdet, hvor der netop har været første spadestik.

Hvor meget betyder det for dig, at dit område har et godt omdømme (fx i pressen)? Og hvordan vil du håndtere kritik? 

– Det betyder rigtig meget med et godt omdømme. 

Tusindvis af lokale borgere er involveret i idræt. Både voksne og børn dyrker det, og det kan ikke undgås, at der vil komme kritik af nogle ting. 

– Skulle der være kritik, fx af forholdene på vores idrætsanlæg, vil jeg gå konstruktivt ind i det og lytte til folks indvendinger.

Det er jo ikke det samme, som at jeg kan gøre alle tilfredse. Men jeg vil lytte til alle synspunkter. Jeg stiller op, uanset om det er til klapsalver eller diskussioner.

Hvad er din baggrund? 

– Jeg er uddannet i statskundskab i København og Tyskland. 

Til daglig arbejder jeg i mit eget kommunikationsbureau – Agendum, der er specialiseret i strategisk kommunikation i sundhedsvæsenet samt i KiAP – Kvalitet i Almen Praksis. Det gør jeg 15 timer om ugen, og så arbejder jeg med politik resten af tiden. Der er meget at holde styr på som udvalgsformand og politisk ordfører for en stor byrådsgruppe.

Jeg har et indgående kendskab til sundhedsvæsenet via mine tidligere job som kommunikationschef i Danske Regioner (2005-2010), kommunikationschef i Praktiserende Lægers Organisation (2010-2015) og public affairs-chef i Ergoterapeutforeningen (2016-2020).

Jeg har også et indgående kendskab til dansk politik via mine tidligere ansættelser som presseansvarlig for Folketinget (2002-2005) og som leder af Dagbladet Aktuelts politiske redaktion på Christiansborg.

Jeg har været medlem af Socialdemokratiet i næsten 25 år og medlem af byrådet siden 2017. Jeg flyttede til Helsingør Kommune i 2009, og i 2012 blev jeg formand for den lokale partiforening. Inden da havde jeg haft job, som var uforenelige med at være politisk aktiv.

Hvordan bruger du din fritid? 

– Jeg bruger min fritid på løb og min familie. Det er vigtigt for mig at holde mig i gang. Og der skal også være tid til familien: Min kone og mine to døtre på 15 og 18 år. Så er ugen også gået.

Kommentarer