112

Folketingets partier enige om genåbningens fase 4

Efter forhandlingerne kunne blandt andet justitsminister Nick Hækkerup (S) fortælle om aftalens indhold.

Fredag aften kunne folketingets partier præsentere en aftale om genåbningens fase 4. I lyset af det stigende smittetal flere steder i Danmark vil en række stramninger blive fastholdt frem til 31. oktober. Forsamlingsforbuddet, som fastholdes til max 100 personer, skal dog diskuteres igen ved udgangen af september, fremgår det af aftalepapiret.

Den udskældte såkaldte seksdagsregel bliver ophævet. Det betyder, at udenlandske turister nu kan overnatte i København uden at de behøver at booke minimum seks overnatninger.

Det bliver fremover pålagt politiet at foretage stikprøve af folk i karantæne. Inger Støjberg fra Venstre var særligt begejstret for den del af aftalen. Det har været et borgerligt krav fra både Venstre og Dansk Folkeparti efter det kom frem at smittespredning avar særligt høj de somaliske miljøer i Aarhus. 

Endelig får værtshuse og caféer udvidet deres åbningstider. Dette var de Konservative specielt glade for i aftalen.

– Vi har lavet en aftale, der sikrer, at de milliarder vi har brugt for at hjælpe virksomheder og arbejdspladser, ikke er spildte selvom sundhedskrisen trækker ud, lyder det far Mona Juul fra de Konservative, som på partiets vegne har forhandlet med sin partikollega Per Larsen.

– Aftalen betyder, at virksomheder og brancher får bedre mulighed for at drive forretning på trods af Corona restriktioner. For eksempel kan idræt, konferencer, teatre, biografer, spillesteder med videre undtages af forsamlingsregler. Natklubber og diskoteker får mulighed for at drive bar eller restaurant – og alle i denne kategori får lov til at holde åbent til kl 02. Tidligere skulle de lukke ved midnat, fortæller Mona Juul.

Kommentarer